Tietoja

Yrityksen historia

Inarin Kodit (aputoiminimi Lapin Vuokrakodit) on perustettu v. 2010 mutta olemme saaneet alkusysäyksen alalle jo 2004, jolloin ostimme Koppelon koulukiinteistön omaksemme voittavalla tarjouksella.

Suunnittelimme entisiin luokkahuoneisiin 4 huoneistoa joiden muutostöissä toimi lukuisia alan ammattilaisia ja myös opiskelijoita. Lisäksi peruskorjasimme viidennen huoneiston joka oli toiminut ennen ns. talonmiehen asuntona.


Koulurakennuksesta muodostettiin Asunto Oy Inarin Portti ja sen kaikki 5 huoneistoa myytiin omina osakkeinaan yksityisille ihmisille ja omistajiksi tuli useampaan huoneistoon opettajia, tietenkin.

Samassa pihapiirissä sijaitseva entinen asuntolarakennus lahjoitettiin Koppelon Kyläyhdistykselle ja sen toiminta on tänään aktiivista ja monipuolista.

Kolmannessa rakennuksessa sijaitsivat entiset opettajien asunnot jotka peruskorjattiin ja toimivat vuokra-asuntoina ja ovat edelleen meidän omistuksessa.


Seuraava muutoskohde oli Ivalon keskustassa sijaitsevan pankin entisen edustussaunan hankkiminen v. 2017 ja sen muuttaminen tasokkaaksi vuokrahuoneistoksi.

Inarin Kodit on toiminut vuosina 2010-2021 ammattimaisena kiinteistövälitysyrityksenä jonka liiketoiminta myytiin uusille yrittäjille vuoden 2021 loppupuolella.

Kaikki omistamamme vuokrakodit sijaitsevat tällä hetkellä Inarin kunnassa mutta etsimme aktiivisesti kohteita myös eteläisemmästä Lapista.